Enkele praktische richtlijnen

Gebruik Eetzaal

Alle kinderen kunnen gebruik maken van de eetzaal. Ze moeten zich wel houden aan een aantal leefregels. De kinderen brengen drank mee van thuis en daarbij vragen wij om dit in een drinkbus te doen. Wegwerpmaterialen (brik en blik) worden op onze school geweigerd. Op deze wijze willen wij ook een bijdrage leveren aan het milieu. Dit is een afspraak die geldt in alle vrije en stedelijke scholen van Lommel. Indien het mogelijk is, raden wij de ouders aan om hun kinderen ‘s middags thuis te laten eten omwille van overbevolking.

Veiligheid op weg van en naar de school

Neem voor uw kind de kortste en veiligste weg van en naar school. Verkeersbrigadiers : helpen uw kind veilig oversteken op het zebrapad. Dit 15 minuten voor de aanvang van de lessen en tot 10 minuten na schooltijd. Ouders, leer uw kind : – oversteken op het zebrapad. – goed opletten aan de verkeerslichten. – niet te fietsen op het zebrapad. De kinderen verlaten de school onder begeleiding van leerkrachten : – tot aan de Stortstraat – tot over de zebrapaden aan de Luikersteenweg – tot over het zebrapad in de Burgemeesterstraat Ouders die hun kinderen afhalen met de auto worden verzocht dit te doen via de Antoon Vandendungenstraat en niet langs de Stortstraat! Fietsen op de speelplaats is verboden : denk aan de veiligheid van andere kinderen! De kinderen worden verplicht om goed zichtbaar naar school te komen.

Lichamelijke opvoeding en sport- en spel (Lagere School)

Aangepaste kledij voor deze lessen is zeker nodig. – witte turnpantoffels zonder veter. – blauw sportbroekje en T-shirt van de school. Deze kledij moet altijd in de school aanwezig zijn, liefst in een stoffen zak. Het T-shirt van de school is steeds te bestellen aan de school vanaf september.

Om goed te onthouden voor iedereen…

  1. Verloren voorwerpen:
    Kinderen verliezen al eens iets. Een sjaal, een muts, een want, een pantoffel,……… Wanneer kledingstukken gemerkt zijn, worden ze als ze gevonden worden terugbezorgd. Wanneer ze niet gemerkt zijn, kan dat natuurlijk niet. Voor de naamloze verliezers staat er een doos bij Mr. Directeur.
  2. Voorzie mantel en vest van een stevige lus.
  3. Geef uw kind bij voorkeur papieren zakdoeken mee.
  4. Versnaperingen: Geef uw kind, indien nodig, een boterhammetje mee, fruit of een koek, maar geen snoep.
  5. Jarig: In de school jarig zijn is prettig, maar wil met de traktatie niet overdrijven. Geef bij voorkeur fruit mee.

Schoolrekening

Voor een aantal kosten zoals drank, culturele activiteiten, zwemmen e.a. gebruiken wij een schoolrekening.
Wij hebben voor deze toepassing een aantal redenen:
  • het voorkomt dat leerlingen geld verliezen
  • diefstal in klaslokalen of in secretariaat wordt uitgesloten

Op geregelde tijdstippen krijgt u een volledig overzicht van de gemaakte kosten met een overschijvingsformulier.
Soms moeten de leerlingen geld meebrengen om bepaalde zaken te betalen. Dit wordt meestal gemeld via een info-bericht of de schoolagenda.