Ouderraad

Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat we ons dit jaar voorstellen als ouderraad. Sinds kort zijn we officieel erkend als raad die kan deelnemen aan de besprekingen tussen ouders en de school. Die besprekingen gaan vooral over het schoolleven van onze kinderen. Met andere woorden: er wordt gewerkt aan de participatie van ouders aan het schoolbeleid. De ouderraad vindt het belangrijk dat ouders betrokken worden bij het schoolgebeuren. Dit kan alleen als er – zoals nu – een goede samenwerking en een goede relatie is tussen de ouders en de school.

Als ouderraad zijn we natuurlijk eerder gekend voor onze grote en leuke klassiekers zoals de kienavond en het schoolfeest. Hiervoor steken de leden van de ouderraad – en onze vele helpers – jaarlijks de handen uit de mouwen. Deze activiteiten brengen ook geld in het laatje. Samen met de school bekijken we hoe dit nuttig besteed kan worden.

We vinden het ook belangrijk dat er op school plaats is voor ontmoetingskansen voor ouders. Dit kan tijdens ontspannende of leerrijke activiteiten zoals bv. een spreekavond in verband met opvoeding van de kinderen. Hier en daar lanceren we ook nieuwe dingen zoals bv. het koffie-uurtje op de eerste schooldag (een succes trouwens). Vernieuwende activiteiten brengen leven in de brouwerij!

Wie zit er in de ouderraad?

De leden van het dagelijks bestuur en de andere bestuursleden die samen maandelijks de algemene bestuursvergaderingvormen:

Dagelijks bestuur
VoorzitterPeter Cluyssen
OndervoorzitterJasper Peeten
PenningmeesterCarine Huysmans
Andere bestuursleden
Katleen Hoekx (directie)
Elke Brusselaers(leerkracht)
Edith Wuyts (leerkracht)
Tom Haagdoren
Lieve Cluyssen
Luc Breukers
Neil Van de Ven
Hans Hesius
Jan Lenaerts
Roel Dirkx

Onder de rubriek activiteiten kan je zien wat er voor dit jaar op het programma staat.